Search
Filtre generale
Exact matches only

7 Suplimente nutritive pentru sprijinul Imunitatii

7 Suplimente nutritive pentru sprijinul Imunitatii

7 Suplimente nutritive pentru sprijinul Imunitatii

În fiecare zi, faci în mod conștient alegeri care te ajută să iti sprijini sistemul imunitar.

Din fericire, există multe suplimente disponibile care te pot ajuta în căutarea unei sănătăți imunitare mai bune. 

Ginseng

Cunoscută ca o plantă de suport imunitar, Ginseng-ul conține flavonoide naturale, care sunt factori bioactivi care joacă un rol în bunăstare, pe lângă susținerea funcției imunitare.

Ginsengul american crește sălbatic în pădurile umbroase din nordul și centrul Statelor Unite, ca precum și în unele părți din Canada. 

În timp ce chinezii au folosit ginsengul asiatic de mai bine de 2000 de ani, ei s-au bucurat și de calitățile ginsengului American.

Prezintă efecte antiinflamatorii, antioxidante şi stimulează sistemul imunitar, mărind rezistenţa corpului la infecţii.

Ginsengul este considerat în orientul îndepărtat, ca rădăcina vieţii. Cei din China susţin, că  extractul de ginseng are efect bun în caz de impotenţă, anemie, afecţiunile digestive, insomniile, oboseală, hipoglicemie, bolile inflamatorii articulare, tulburările de circulaţie sanguină şi reglează tensiunea arterială.

Îmbunătăţeşte performanţele sexuale.

Trebuie evitată administrarea ginsengului în cazul diabeticilor, bolnavilor de astm, hipertensivilor, persoanelor care suferă de infecţii grave, copiilor şi femeilor gravide.

Ginsengul, considerat si planta minune a lumii, a fost folosit inca din vremuri stravechi de amerindieni pentru combaterea oboselii si energizare atunci cand mergeau la drum lung. Studii istorice au reliefat consumul de radacini de ginseng al oamenilor inca din timpuri stravechi. In vremurile noastre tot mai multe studii au fost efectuate pentru a evidentia beneficiile acestei plante.

Echinacea

Echinacea este una dintre cele mai importante plante din lume pentru sprijin imun.

Echinacea purpurea este o plantă perenă cu flori care crește sălbatic

Echinacea conține în mod natural polizaharide benefice și fitosteroli, despre care se crede că joacă un rol în activarea sistemului imunitar.

Echinacea este adesea asociata cu Vitamina C.

Echinacea este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru întarirea imunitatii, luptand împotriva simptomelor de raceala sau de gripa. Aceasta planta stimuleaza organismul sa produca mai multe globule albe (celule care apara organismul împotriva infectiilor bacteriene) si interferon, substanta care împiedica dezvoltarea virusurilor.

S-a demonstrat ca echinacea întareste sistemul imunitar al pacientilor cu cancer sau care au facut chimioterapie.

Persoanele care folosesc preparate ce contin aceasta planta au prezentat o rata a imbolnavirilor respiratorii mai scazuta cu aproximativ 50% fata de restul populatiei. De asemenea, simptomele bolii au fost mai putin severe, iar durata, mult diminuata, de 1 la 4 zile.

Echinacea prezinta in primul rand o actiune imunostimulatoare, creste imunitatea nespecifica a organismului, stimuland productia de interferon si limfocite.
Planta are calitati imunomodulatoare, antiseptice, depurative, este antifebrila, antivirala si antibacteriana. Totodata, scurteaza perioada de convalescent.

Echinacea stimuleaza activitatea hepatobiliara

Echinacea ajuta organismul in lupta cu bacteriile, virusurile (in special raceli, gripe si virusul herpetic) si fungile.

Este utila in caz de infectii respiratorii si genito-urinare, fiind un bun antibiotic natural. De asemenea, aceasta planta este indicata pentru sustinerea sistemului imunitar la pacientii care au cancer, dupa chimioterapie.

Avand actiune antitumorala, poate incetini cresterea si diseminarea tumorilor (prin cresterea activitatii celulelor T limfocitare). Un alt avantaj este acela ca ajuta la detoxifierea organismului, stimuland activitatea hepatobiliara.

Vitamina D

Vitamina D este un nutrient important care ajută la susținerea oaselor, a dinților și a sistemului imunitar sănătos.

 Vitamina D poate ajuta sistemul imunitar ajutând la reglarea limfocitelor T și B, susținând capacitatea macrofagelor de a acționa în corp și prin promovarea sintezei celulelor mononucleare. 

Vitamina D3, cunoscută și sub denumirea de Colecalciferol, este forma produsă în mod natural în organism din lumina soarelui. În formă de supliment, Vitamina D3 este considerată o formă puternică și activă a Vitaminei D.

Istoricul Vitaminei D este legat de rahitism, o boală ce decalcifiază oasele și le deformează.

Vitamina D este produsă de organism în primul rând sub acțiunea soarelui, ultravioletele determinând fabricarea ei în piele.

Calciferolul contribuie la utilizarea optimă de către organism a calciului și a fosforului, elemente indispensabile pentru metabolismul oaselor și dinților sănătoși, cât și a echilibrului fosfocalcic.

Potențează asimilarea vitaminei A. Persoanele care nu sunt expuse suficient la soare mai ales persoanele care locuiesc la altitudini extrem de nordice sau sudice au nevoie de supliment de vitamina D.

Vitamina E

Este un puternic antioxidant şi are un rol deosebit de important în metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor, precum și în echilibrul hidro-electrolitic.

Vitamina E se găsește în cele mai multe uleiuri vegetale, germeni de grâu, semințe și nuci crude, ouă, legume cu frunze și leguminoase.

 Ca antioxidant, Vitamina E este un exfoliant de radicali liberi.

De asemenea, ajută la susținerea sistemului imunitar.

Accelerând regenerarea celulelor, contribuie la recuperarea organismului în convalescență, întinerește pielea și părul.

Vitamina E protejează vitamina A și acizii grași nesaturați de oxidare, prevenind astfel ateroscleroza.

Are o influență benefică asupra sistemului nervos. Intervine favorabil în reproducere, în asigurarea funcționării normale a glandelor sexuale și a celor endocrine, înlesnește depozitarea glicogenului în ficat și în mușchi, inclusiv în mușchiul cardiac.

Este un bun vasodilatator și diuretic, producând scăderea tensiunii arteriale.

Vitamina C

Vitamina C, o vitamină solubilă în apă, este cunoscută pe larg pentru proprietățile sale antioxidante.

În timp ce multe animale își pot produce propria vitamina C, oamenii nu pot. 

Unii oameni de știință cred că oamenii au pierdut capacitatea de a produce Vitamina C în urmă cu mulți ani, deoarece fructele și legumele care conțin Vitamina C erau atât de abundente în natură. 

În lumea aglomerată de astăzi, mulți dintre noi nu consumăm atât de multe fructe și legume cum ar trebui. În acest caz, un supliment alimentar care conține vitamina C poate fi benefic. 

Vitamina C funcționează sinergic cu Vitamina E, permițând menținerea proprietăților antioxidante ale Vitaminei.

 Ca unul dintre cei mai buni antioxidanți, Vitamina C combate radicalii liberi care circulă în organism.

*Vitamina C ajută, de asemenea, la menținerea unui sistem imunitar sănătos.

* În plus la Vitamina C, există și Ester-C.

 Ester-C are peste douăzeci de ani de utilizare în Statele Unite. Metaboliții din Ester-C reflectă aceleași compuși pe care le produce corpul dvs. atunci când metabolizează Vitamina C din alimente sau suplimente. 

Ester-C poate crește nivelul de Vitamina C din corpul dumneavoastră pentru sprijin imun.

 Zincul

Zinc este un mineral mineral esential care susține sănătatea antioxidantă și este important pentru funcția imunitară.

Când vine vorba de funcții esențiale din corpul uman, zincul ocupă unul dintre nutrienți de top. De exemplu, zincul joacă un rol în peste 300 de enzime din organism și este un jucător cheie în susținerea sănătății tale.

Stimuleaza activitatea la aproape 100 de enzime, care sunt substante ce promoveazxa reactiile biochimice din organismul uman.

Zincul este esential pentru sistemul imunitar, este necesar in procesul de vindecare a ranilor, contribuie la simturile mirosului si gustului si este foarte necesar in sinteza DNA.

Zincul este de asemenea necesar pentru femeile insarcinate, pentru copii si adolescenti.

 Seleniu

Seleniul este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi, exercită un important efect hepatoprotector. În organism, seleniului îi revine rolul de a contribui la realizarea respirației celulare, la protejarea hemoglobinei celulelor roșii, ca și la absorbția și sporirea eficienței vitaminei E, cu care, de altfel, acționează sinergetic.

Unele studii au demonstrat că seleniul stimulează producția de anticorpi proprii organismului consecutiv imunizărilor și că are capacitatea de a reduce din toxicitatea unor metale precum plumbul, cadmiul, mercurul. Există dovezi clinice cum că seleniul ar stimula fertilitatea, mai ales în cazul bărbaților, deoarece crește rata spermatogenezei și îmbunătățește locomoția spermatozoizilor

Seleniu se găsește în mod natural în carnea de vita , semințele de floarea soarelui, pui, grâu integral, brânză cheddar, ton și grâu germeni.

0/5 (0 Reviews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie acest articol:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Persoanele care au citit acest articol au comandat:

Suplimente Sistemul Digestiv

Simeticona Gas Relief-100 Tablete

0 din 5
63,00 lei