Beneficiile pentru sănătate ale scorțișoarei
Care sunt beneficiile scortisoarei?
Beneficiile acestui condiment incep inca de la efectele aromaterapice.
Chinezii foloseau scortisoara pentru imbunatatirea starii de spirit, imbunatatirea memoriei si cresterea capacitatii de atentie.
Așa este – astăzi vorbim despre unul dintre cele mai vechi și iubite condimente din lume.
Scorțișoara a fost savurată și cultivată de mii de ani.
La un moment dat, era considerat un bun de lux la fel de valoros ca aurul, argintul și fildeșul.
În plus, a fost folosit de vechii egipteni în parfumerie, ca ulei de ungere și multe altele.
Astăzi, scorțișoara este unul dintre cele mai populare condimente de pe piață, nu numai pentru aroma sa reconfortantă și de încălzire, dar și pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.
O istorie lungă și plină de culoare Transmiterea rapidă din cele mai vechi timpuri până în vremurile mai recente din istorie, Christopher Columb a crezut că a găsit scorțișoară în America de Nord, dar a greșit. În schimb, în Ceylon (actuala Sri Lanka) din 1518, comercianții portughezi au descoperit unde se află scorțișoara și au cucerit comerțul global cu scorțișoară.
Timp de aproape 300 de ani, scorțișoara a continuat să fie foarte râvnită, dar pe măsură ce cultivarea s-a extins, alte arome au apărut pentru a concura.
Scorțișoara este una dintre cele mai comune condimente culinare folosite astăzi, iubită pentru capacitatea sa de a spori gustul mâncărurilor savuroase și dulci din întreaga lume.
Scorțișoara poate fi folosită în aproape orice. Este la fel de complementar cu produsele coapte, precum și cu carnea.
De asemenea, este utilizat în băuturi de cafea, ceaiuri, ciocolată caldă și cafea.
Scorțișoara Saigon este tipul găsit în majoritatea magazinelor alimentare.
Scorțișoara de Ceylon este de obicei mai scumpă și nu are o aromă la fel de puternică ca scorțișoara Saigon
Scorțișoara poate avea proprietăți antioxidante
** Este cunoscută și pentru utilizarea sa în susținerea metabolismului zahărului.
** În formă de supliment, este ușor să obțineți o doză zilnică din această plantă nutritivă, mai degrabă decât să vă bazați doar pe cantități mici din alimente.
Alte utilizări Consumul de scorțișoară depășește utilizările și suplimentele culinare.
Este, de asemenea, un ulei esențial popular utilizat pentru purificarea și stimularea simțurilor.
Scorțișoara este un miros discontinuu pentru lumânările tematice toamna și alte produse de aromaterapie!
Scortisoara prezinta efecte antiinflamatorii puternice reducand durerile reumatismale. Este considerata un antibiotic natural, fiind totodata si un conservant natural. Acesta este motivul pentru care multe preparate facute in casa care contin scortisoara nu au nevoie de conservant.
Scortisoara stimuleaza functiile digestive imbunatatind considerabil digestia alimentelor.
Este un bun protector al colonului si poate fi consumata inclusiv de cei care au stomacul sensibil.
In privinta metabolismului gras, scortisoara favorizeaza arderea grasimilor si este adesea un bun aliat al curelor de slabire. Scortisoara scade si concentratia colesterolului rau din sange, fiind indicata si celor care sufera de hipercolesterolemie, ateroscleroza, hipertensiune, boli de inima sau ficat gras. Este deja de la sine inteles ca scortisoara protejeaza sistemul cardiovascular.
Scortisoara intervine si in reglarea hormonilor sexuali, stimuland reglarea ciclului menstrual si diminuand durerile din timpul menstruatiei.
In perioada iernii, scortisora ajuta in reducerea fluxului la menstruatie si creste confortul abdominal din aceasta perioada.
Scortisoara trateaza chiar si durerile de dinti. Spalati-va de cateva ori pe zi cu o pasta obtinuta din amestec de scortisoara cu miere, pana ce gingiile isi revin si durerea dentara dispare.
-
On SaleSale!%Off20Disc. 20 lei20lei20leiSTOC EPUIZATScorțișoară Complex și Crom Picolinat, 60 capsule | Puritan’s PrideVânzare Produs cu reducere
98.00 lei78.40 lei
O pasta obtinuta dintr-o lingura de miere, una de ulei de masline si una de praf de scortisoara se aplica la radacina firului de par, masand insistent cateva minute. Se lasa sa actioneze o ora si ajuta in regenerarea parului, stopand totodata caderea acestuia.
Nu in ultimul rand, scortiosara previne, dar totodata este si adjuvant in tratarea diabetului, iar aceste calitati ii sunt atribuite pentru ca scortisoara regleaza nivelul zaharului din sange.
Mai ales in sezonu rece, dar si ori de cate ori aveti ocazia, consumati scortisoara.