Go-Vita

Livrare Gratuita pentru comenzile de minim 249 lei!

Care sunt cele mai bune tratamente naturiste pentru anxietate?

Cuprins articol

Avand in vedere viata tot mai agitata din ultima vreme si schimbarile produse inclusiv de pandemie, care a venit sa dea peste cap echilibrul si asa precar, anxietatea este tot mai prezenta printre noi. Cele mai bune solutii in acest sens sunt tratamentele naturiste care pot diminua simptomele si care te pot ajuta sa iti recuperezi mai usor starea de bine. Nu te gandi la faptul ca nu vei putea sa iti revii dupa un episod anxios, pentru ca ai la dispozitie numeroase tratamente pentru anxietae care sa te ajute.

Ce sunt starile de anxietate?

Anxietatea este o emotie de baza si este necesara pentru a supravietui, fiind experimentata de foarte multe persoane pe parcursul vietii. Aceasta este asociata cu o reactie automata de tipul fight or flight, care poate genera la nivelul organismului toate schimbarile care sunt necesare pentru a lupta sau pentru a te retrage in cazul atacurilor de panica sau in cazul unui pericol iminent.

In momentul in care aceasta emotie se va intensifica si se va atasa de anumite persoane sau de situatii care nu prezinta un pericol real sau in momentul in care starile specifice sunt prezente in permanenta, anxietatea va pune in pericol concentrarea, somnul, apetitul si relatiile sociale, dar si calitatea vietii la modul general.

Aceasta stare se poate descrie drept una de neliniste simtita in tot corpul si care determina indoieli la nivel psihic, obsesii si ingrijorari dar si prezumtii negative vis a vis de viitor sau de anumite evenimente.

Remedii impotriva anxietatii

Pe langa tratamentul medicamentos pe care psihologul sau psihiatrul il pot prescrie sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a elimina simptomele:

  • Urmeaza o dieta echilibrata – in momentul in care organismul nostru primeste toate mineralele si substantele de care are nevoie, este mult mai usor si mai simplu sa se obtina o stare de echilibru foarte buna, insa de cele mai multe ori acest lucru nu se intampla, din cauza alimentatiei deficitare.
  • Nu uita de sport – poti face sport chiar si de acasa iar activitatea fizica este cea care favorizeaza reducerea simptomelor de depresie si de anxietate, dupa cum arata foarte multe studii stiintifice. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca exercitiile fizice determina secretia de serotonina si de dopamina – doi neutrotransmitatori importanti pentru starea de bine. Activitatile fizice duc de asemenea si la imbunatatiri ale fluxului de sange si la o crestere majora a nivelului de oxigen care ajunge la creier.
  • Respira corect – respiratia joaca un rol esential in calmarea anxietatii – atunci cand inveti sa respiri corect te vei putea linisti mai usor autnci cand simptomele a sunt foarte puternice.

Ce dieta ar trebui sa urmezi?

Pentru ca dieta joaca un rol esential in calmarea starilor anxioase este foarte important sa gasesti cele mai bune solutii pentru a te linisti. Din nefericire insa dieta de cele mai multe ori nu este bogata in toate substantele de care ai nevoie si in aceasta situatie apar carentele care favorizeaza aceste simptome. Recomandarea noastra este aceea de a lua urmatoarele suplimente:

Gaba este unul dintre cele mai bune suplimente pentru anxietate si contine un aminoacid puterni care ajuta ca neurotransmitator in creierul uman. GABA este un produs natural al organismului si prezenta sa in sistemul nervos central este cea care ajuta la relaxare.

Acest produs este un tratament naturist pentru atacurile de panica si trateaza anxietatea in mod natural. Cunoscut ca un precursor al colinei este responsabil de transmisiile nervoase si de functia cognitiva, fiind utilizat cel mai des pentru a imbunatati memoria si pentru a calma stresul.

5 HTP Griffonia Simplicifolia 100 mg-60 capsule

Acest produs induce calmul si este un aminoacid precursor pentru neurotransmitatorul sserotonina – denumita si substanta a fericirii. Ajuta la functionarea normala a creierului si la mentinerea sanatoasa a acestui organ. De asemenea este cea care induce calmul si siguranta de sine, precum si relaxarea si dorinta de a comunica. Acest tratament naturist pentru strest si anxietate s-a dovedit foarte eficient de-a lungul timpului. De asemenea, este cel care ajuta in atacurile de panica si in alte afectiuni similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie acest articol:

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email