Descriere
Cana Yerba Mate Lemn Palo Santo
- Palo Santo înseamnă literalmente Tulpina Sfântă. Acest copac a fost venerat de indigenii din Paraguay ca o plantă care vindeca multe afecțiuni și avea o mare putere.
- Yerba mate dintr-un astfel de vas capătă un gust complet nou datorită rășinii aromatice făcute din frumosul lemn opal Palo Santo.
- Cana speciala pentru servirea ceaiului yerba mate făcută din lemn de Palo Santo este cel mai apreciat recipient din lemn pentru a servi yerba mate, în principal datorită aromei sale plăcute, asemănătoare rășinii, care rămâne în recipient pe toată durata servirii.
- Palo santo tărtăcuța este folosită în principal pentru a bea mate rece (terere).
- Înainte de a putea fi folosit trebuie să fie acoperit complet cu metal.
- În zonele mai reci și mai uscate, Palo Santo fără o astfel de acoperire se va crăpa rapid .
- Palo Santo trebuie păstrat la un nivel constant de umiditate, deoarece nu îi plac schimbările. De asemenea, trebuie lăsat să se usuce încet.
- Palo santo nu este susceptibil la ciuperci și nu absoarbe arome.
- Prin urmare, poate fi folosit pentru a servi atât infuzii de yerba mate clare, cât și aromate.
- Inaltime 9 cm. Adâncime: aprox. 6- 7 cm. Diametru: aprox. 6 cm.
- Capacitate: 100-250ml
Bombilla
- Lățime – tub bombilla 0.8 cm
- Lățime – filtru bombilla 2.5 cm
- Lungime 19cm
Ce poți face pentru a avea grijă de dovleacul tău palo santo ?
1. Nu o spălați în mașina de spălat vase!
2. Nu folosiți substanțe chimice și detergenți pentru curățare – aruncați doar resturile de yerba mate și clătiți vasul cu apă curată!
3. Nu îl ștergeți la uscat și încercați să îl mențineți ușor umed în permanență – lemnul prea uscat se va crăpa!
4. Uscați-vă palo santo cu capul în jos!
5. Nu-l lăsați lângă un calorifer!
6. Nu lăsați resturile de yerba mate prea mult timp – mucegaiul poate deteriora structura vasului!
Metodele de preparare ale ceaiului mate
Patru pași simpli pentru prepararea ceiului Yerba Mate traditional:
- Turnați produsul uscat în cana yerba mate. Începeți cu o porție mai mică, aproximativ 1-2 lingurițe, apoi puteți crește treptat cantitatea.
- Faceți o “movilă” de yerba mate – se acoperă cana cu mâna şi se agită viguros, înclinați ușor, astfel încât produsul uscat să se așeze pe un perete al vasului.
- Așezați bombilla pe “movilă”, cu filtrul în jos – astfel încât să atingă fundul vasului.
- Se toarnă apă în vas. Țintiți spre locul în care se află cea mai mică cantitate de yerba mate. Foarte important: nu turnați apă clocotită peste produsul uscat. Apa prea fierbinte face infuzia foarte amară, iar ceaiul își va pierde proprietățile valoroase. Temperatura optimă pentru infuzarea yerba mate este în jur de 70-80°C.
Producator Marca Cebador
Recenzii
Nu există recenzii până acum.