Search
Filtre generale
Exact matches only

Care sunt beneficiile vitaminei B?

Vitamina B defineste de fapt o intreaga categorie de vitamine, mai exact 8 vitamine, care se dizolva in apa si care contribuie inclusiv la energizarea organismului, dar si la functionarea optima a creierului si la un metabolism celular bun. Fiecare dintre aceste vitamine reprezinta un factor important pentru buna desfasurare a tuturor proceselor metabolice in cele mai bune conditii. Deoarece aceste vitamine sunt solubile in apa, ele se vor elimina cu usurinta din organism si de aceea, atunci cand le iei in exces nu vor produce efecte toxice. Excesul de astfel de vitamine poate determina insa varsaturi, greata si tahicardie. Lipsa de vitamina B determina oboseala accentuata si alte simptome.

Beneficiile pe care vitamina B le ofera

Vitamina B vine cu o serie de beneficii importante specifice fiecare vitamine din aceasta categorie. Cele mai comune dintre ele sunt:

  • Vitamina B1 – metabolozeaza carbohidratii, proteinele si grasimile si contribuie la transformarea lor in energie. De asemenea, tot vitamina B1 este responsabila si de buna functionare a inimii si a altor organe din corp, determinand formarea de celule sangvine si regland productia de acid clorhidric.
  • Vitamina B2 – aceasta vitamina contribuie la metabolizarea optima a carbohidratilor si este necesara pentru dezvoltarea optima a tesuturilor, mai ales par si piele.
  • Vitamina B3 – aceasta vitamina este implicata in cel putin 50 de procese din organism si determina acumularea de energie. Este utilizata pentru a ajuta la integritatea celulelor si tesuturilor si pentru modul in care influenteaza buna functionare a sistemului digestiv.
  • Vitamina B5 – aceasta vitamina lucreaza impreuna cu toate celelalte vitamine B pentru a metabiliza grasimile si cu scopul de a produce energie. Aceasta vitamina determina si secretia de hormoni antistres.
  • Vitamina B6 – aceasta vitamina este implicata in metabolizarea gasimilor, carbohidratilor si proteinelor.
  • Vitamina B9 joaca un rol esential in toate procesele care determina dezvoltarea si cresterea, dar si in diviziunea celulelor si in modul in care organismul produce ADN.
  • Vitamina B12 – ajuta la producerea de celule rosii sangvine si contribuie de asemenea inclusiv la mentinerea sanatatii optime a sistemului nervos central.

Suplimente cu vitamina B de la GoVita

Vitamina B Complex si Vitamina B 12-180 tablete

Vitamina B este solubila in apa si este prezenta in intreg organismul, iar cu ajutorul acestui supliment vei obtine o buna funcitonare a musculaturii, dar si o buna fixare a fierului in globulele rosii. De asemenea, acest supliment ajuta si la sinteza optima a proteinelor si la catabolismul lipidic si glucidic. De asemenea, suplimentul acesta ajuta si la numeroase reactii enzimatice si asigura o buna troficitate cutanata.

Niacinamida Vitamina B3 500mg-100 tablete

niacinamide

Niacinamida este o vitamina solubila in apa si are numeroase beneficii pentru organismul uman. Aceasta are de asemenea si proprietatea de a spori productia naturala a insulinei cu scopul de a creste puterea musculara si rezistenta muschilor. De asemenea, contribuie in mod eficient si la cresterea productiei de insulina, imbunatatind totodata si sensibilitatea la insulina.

Vitamina B 50 ® Complex-100 comprimate

vitamina B

Acest complex de vitamine are rolul de a promova metabolismul optim si o energie foarte buna. Fiecare nutrient prezent in acest complex este format din mai multe tipuri de vitamine, inclusiv vitamina B, toate functionand impreuna pentru a determina un sistem nervos sanatos. Nutrientii din complexul de Vitamina B au un rol unic in buna mentinere a metabolismului propriu si contribuie la o functionare optima a organismului.

0/5 (0 Reviews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie acest articol:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Persoanele care au citit acest articol au comandat:

Suplimente Sistemul Digestiv

Herbal Laxative-250 tablete

0 din 5
99,00 lei