Descriere
Yerba Mate (ceaiul mate) este o plantă perenă (ce nu dispare la sfârşitul anului), care creşte în pădurile tropicale din Argentina, Chile şi Peru.
Aceasta conţine 196 substanţe active (mateină, taninuri, polifenoli etc.), minerale, vitamine (A, E, B1, B2, B5, C, colină, inozitol) şi aminoacizi. Datorită conţinutului de minerale esenţiale, cum sunt sodiul, potasiul, magneziul şi manganul, împiedică acumularea de acid lactic în muşchi.
Mateina (similară cofeinei) stimulează sistemul nervos, îmbunătăţeşte activităţile mentale, creşte energia şi ajută la o mai bună concentrare.
Ceaiul yerba mate ajută la digestie și controlează pofta de mâncare, de aceea este văzut ca o unealtă împotriva obezității.
Reduce tensiunea arterială și reduce stresul, tonifică sistemul nervos și ridică imunitatea.
Cea mai veche și una dintre cele mai populare mărci de yerba mate din lume.
Ingrediente
- Ceai Yerba Mate
Beneficii
- Este un energizant natural
- Recomandat persoanelor care practică sport
- Mateina (similară cofeinei) stimulează sistemul nervos
- Îmbunătăţeşte activităţile mentale
- Creşte energia şi ajută la o mai bună concentrare
- Datorită conţinutului bogat în teină, previne obezitatea şi este foarte consacrat în lumea dietelor.
Mod de preparare
Patru pași simpli pentru prepararea ceiului Yerba Mate traditional:
- Turnați produsul uscat în cana yerba mate. Începeți cu o porție mai mică, aproximativ 15 g (2-3 lingurițe), apoi puteți crește treptat cantitatea.
- Faceți o “movilă” de yerba mate – se acoperă cana cu mâna şi se agită viguros, înclinați ușor, astfel încât produsul uscat să se așeze pe un perete al vasului.
- Așezați bombilla pe “movilă”, cu filtrul în jos – astfel încât să atingă fundul vasului.
- Se toarnă apă în vas. Țintiți spre locul în care se află cea mai mică cantitate de yerba mate. Foarte important: nu turnați apă clocotită peste produsul uscat. Apa prea fierbinte face infuzia foarte amară, iar ceaiul își va pierde proprietățile valoroase. Temperatura optimă pentru infuzarea yerba mate este în jur de 70-80°C.
Poate fi preparat și ca oricare alt tip de ceai și strecurat înainte de a fi turnat în cană.
Altă modalitate ar fi ca frunzele de yerba mate să fie introduse într-un filtru de cafea și preparat ca atare.
- Poate fi băut și rece, cu gheață, în zilele fierbinți de vară.
Țara de origine – Argentina
Producător Rosamonte – Argentina
- Concentrație și gramaj – 1000 g(1 kg)
Recenzii
Nu există recenzii până acum.