√ Ceaiul Yerba Mate are cu 90% mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
√ Este un energizant natural recomandat persoanelor care au o mulţime de activităţi fizice sau practică sporturi speciale.
√ Dacă vrei sa urmezi o cură de slăbire nu uita de ceaiul mate. Datorită conţinutului bogat in teină, previne obezitatea şi este foarte consacrat în lumea dietelor.
√ Printre beneficiile ceaiului yerba mate se numara:
√ Ajuta la digestie
√ Reduce tensiunea arteriala
√ Combate insomnia
√ Controleaza pofta de mancare, de aceea este vazut ca o unealta impotriva obezitatii
√ Relaxeaza
√ Reduce stresul
√ Tonifica sistemul nervos
√ Ridica imunitatea
√ Yerba Mate (ceaiul mate) este o plantă perenă (ce nu dispare la sfârşitul anului) care creşte în pădurile tropicale din Argentina,Chile şi Peru.
√ Ea conţine 196 substanţe active (mateină, taninuri, polifenoli etc.), minerale, vitamine (A, E, B1, B2, B5, C, colină, inozitol) şi aminoacizi.
√ Datorită conţinutului de minerale esenţiale, cum sunt sodiul, potasiul, magneziul şi manganul, ea împiedică acumularea de acid lactic în muşchi.
√ Mateina (similară cofeinei) stimulează sistemul nervos, îmbunătăţeşte activităţile mentale, creşte energia şi ajută la o mai bună concentrare.
√ Producator: Argentina
√ Metodele de preparare ale ceaiului mate diferă de la o regiune la alta, însă toate au în comun cana “calabaza” şi paiul “Bombilla”.
√ Ca să prepari un ceai delicios se pun în cană frunzele de yerba mate, se acoperă cu mâna şi se agită puţin până când din frunze se desprind cele mai fine particule.
√ Se toarnă apa fierbinte (70 grade Celsius), se introduce paiul fără să amesteci şi se mai adaugă apă dacă este nevoie.
√ Apoi se lasă la infuzat câteva minute şi se serveşte cu ajutorul paiului “bombilla”, evitându-se astfel sorbirea prafului rămas din frunzele zdrobite.
√ Infuzia se poate repeta cu aceleaşi frunze de încă 10 – 15 ori, deoarece frunzele nu-şi pierd uşor aroma si proprietăţile.
√ Poate fi preparat si ca oricare alt tip de ceai si strecurat inainte de a fi turnat in cana.
√ Alta modalitate ar fi ca frunzele de yerba mate sa fie introduse intr-un filtru de cafea si preparat ca atare.
√ Poate fi baut si rece, cu gheata, in zilele fierbinti de vara.
√ Daca aveti un vas special pentru Mate, facut dintr-un dovleac (calabaza), ceaiul se prepara dupa metoda traditionala.
*Produse exclusiv fabricate in Argentina
Gerea Camelia –
Este foarte bun!