fbpx

Go-Vita

Livrare Gratuita pentru comenzile de minim 249 lei!

Coenzima Q10

Afișez 1 - 12 din 20 de rezultate

Foarte multe persoane au auzit pentru prima data de coenzima citind ingredientele de pe cutiile de creme antirid pe care obisnuiesc femeile sa le cumpere. Totusi, stiati insa ca aceasta molecula, prezenta in mod natural in corpul nostru, are mai presus de toate puterea de a proteja inima sau de a preveni boala Alzheimer? Aceasta substanta este sintetizata de organism din diferiti nutrienti: aminoacizi (componente ale proteinelor), vitaminele din grupul B, vitamina C, oligoelemente si minerale. Problema este ca sinteza acestei molecule scade de indata ce corpul incepe sa imbatraneasca.

De fapt, productia scade in jurul varstei de 40 de ani, iar la 80 de ani, corpul produce doar 60% din Q10 pe care il producea la 20 de ani. Coenzima Q10 este esentiala pentru buna functionare a muschilor, in special cel al inimii. Aceasta imbunatateste performanta inimii in caz de insuficienta cardiaca, actioneaza asupra scaderii tensiunii arteriale si va preveni infarctul. De asemenea, lupta impotriva durerilor musculare si creste puterea, respectiv, regenerarea musculara la sportivii de performanta, care isi solicita muschii in permanenta.

De asemenea, coenzima Q10 are o actiune antioxidanta de cinci ori mai puternica decat cea a vitaminei E, antioxidantul de referinta. In acest sens, ar constitui o axa de prevenire impotriva bolii Parkinson, a bolii Alzheimer, a diabetului zaharat si chiar a cancerului, dar, de asemenea, ajuta la o mai buna gestionare a acestor boli si la sustinerea tratamentelor acestora.

Coenzima Q10 actioneaza ca o super vitamina. Aceste mici capsule de energie care se ascund in fiecare dintre celulele noastre, participa la producerea de energie, deci la vitalitatea organelor si a tesuturilor. De asemenea, prezent pe membranele celulare, joaca un rol-cheie in stabilizarea celulelor si, prin urmare, asigura protectia acestora impotriva radicalilor liberi.

Asadar, persoanele care au anumite probleme de sanatate ce necesita un aport ridicat din aceasta molecula, pot achizitiona capsule coenzima Q10 din cadrului magazinului nostru.

Dupa cum ati citit mai sus, exista mai multe contexte in care integrarea zilnica a coenzimei Q10 ar putea fi benefica, cum ar fi patologiile neurodegenerative si patologiile inflamatorii cronice. CoQ10 este ideala a fi integrata in contexte in care exista imbatranire prematura (nu doar la nivelul pielii, ci si al tulburarilor de memorie la un tanar).

In plus, persoanele care sufera de probleme cardiace (insuficienta cardiaca, hipertensiune arteriala, hiperlipidemie etc.) sau care risca sa sufere de aceasta ar beneficia de aportul acestei molecule. Evident, discutati mai intai acest lucru cu medicul dumneavoastra daca luati medicamente sau aveti dubii cu privire la dozaj).

Persoanele care iau medicamente ce scad colesterolul pot beneficia de efectele acestei molecule, pentru a evita efectele secundare ale acestui medicament. Acest lucru se datoreaza faptului ca celulele inhiba productia naturala de CoQ10 a organismului. Prin inhibarea enzimei cheie in sinteza colesterolului, este prevenita si productia de coenzimei Q10, care poate provoca reactii adverse grave la persoanele care iau acest tip de medicamente, cum ar fi slabiciunea musculara si diverse tulburari ale creierului, cum ar fi pierderea memoriei.

HIDE APLICA