Minerale

Arata filtre

Afișez 1 - 16 din 69 de rezultate

Arata filtre

Afișez 1 - 16 din 69 de rezultate

Mineralele se numără printre cele mai importante elemente nutritive necesare organismului pentru a funcţiona corespunzător şi pentru a se menţine puternic şi energic pe termen lung. Acestea aduc numeroase beneficii pentru sănătate, contribuind în mod semnificativ la procesul de metabolizare, la echilibrul apei din organism şi la sănătatea sistemului osos, dar nu numai. Hormonii, enzimele, mesagerii chimici, pompele celulare şi unele vitamine – toate depind de acţiunea catalizatoare a acestora.

Mineralele necesare organismului sunt furnizate de un regim alimentar variat, format din fructe, legume şi oleaginoase, însă de cele mai multe ori, aportul provenit din alimentatie nu este suficient. Atunci când apare un dezechilibru mineral, ar fi ideal să luăm măsuri cât mai repede întrucât acesta poate conduce la patologii organice. De exemplu, un nivel ridicat al colesterolului poate fi asociat cu deficienţa de crom, hipertensiunea arterială poate fi cauzată de carenţe semnificative de magneziu, potasiu sau calciu, iar apariţia osteoporozei poate fi datorată de o lipsă acută şi îndelungată de calciu. Prin urmare, de cele mai multe ori, suplimentele de minerale sunt cele care te pot ajuta să îţi menţii vitalitatea organismului, aşa cum sunt cele disponibile în cadrul magazinului nostru online.

Complex de minerale

Printre mineralele esenţiale care se găsesc în organismul nostru se numără calciul, cromul, magneziul, potasiul, seleniul şi zincul. Pentru a asigura necesarul zilnic al acestor minerale, ţi-am pregătit în cadrul magazinului nostru online o selecţie bogată de suplimente, disponibile într-o varietate largă de combinaţii naturale, menite să contribuie la starea ta de bine şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii.

Calciul este mineralul cel mai important pentru organismul nostru. Împreună cu magneziul, calciul joacă un rol fundamental în menţinerea mineralizării osoase corespunzătoare şi în menţinerea organismului puternic şi capabil de eforturi, iar în combinaţie cu vitamina D ajută la menţinerea oaselor sănătoase la adulţi.

Cromul este un alt oligomineral de care avem mare nevoie. Rolul principal al acestuia este de a contribui la menţinerea unui nivel normal de glucoză în sânge, iar în combinaţie cu alte ingrediente precum scorţişoara, acesta contribuie la susţinerea stării generale de bine, dar şi la reducerea nivelului de lipide din sânge.

Magneziul ajută la buna funcţionare a ficatului, muşchilor şi sistemului nervos. El intră în compoziţia enzimelor ce ajută la arderea glucozei din organism şi, în combinaţie cu calciul, ajută musculatura atunci când este supusă activităţilor fizice.

Potasiul este unul dintre cele mai importante minerale din organism, fiind esenţial în activitatea electrică a celulelor cardiace – fără acest proces celular nu ar exista viaţă. El joacă un rol important în menţinerea echilibrului acid şi bazic din corpul uman, iar un echilibru adecvat dintre potasiu şi calciu în plasma sangvină ajută la o bună funcţie cardiacă.

Seleniul este o componentă a enzimelor antioxidante ce joacă un rol deosebit în repararea ţesuturilor din tot organismul. Acest mineral sporeşte capacitatea antioxidantă şi calitatea fluxului sanguin, mărind rezistenţa organismului în faţa bolilor şi a efectelor stresului.

Zincul contribuie la menţinerea imunităţii mediată de celule, la formarea oaselor, dar şi la creşterea ţesuturilor şi a fătului, ajutând în acelaşi timp funcţiile cerebrale. De asemenea, zincul are rol în regenerarea funcţiei hepatice şi are proprietăţi antibacteriene şi septice.

Bucură-te de toate aceste beneficii şi comandă acum de pe rafturile noastre virtuale Go Vita suplimentele sub formă de produse independente sau pachete complete, precum Pachetul Stării de bine, Sănătate Suport sau Suport Imunitate, acum si cu discount.