Omega 3-6-9

Arata filtre

Afișez 1 - 16 din 24 de rezultate

Arata filtre

Afișez 1 - 16 din 24 de rezultate

Omega 3, 6 si 9 sunt acizi grasi de care organismul are nevoie pentru a functiona la parametri normali. Acizii grasi formeaza lipide, adica grasimi folosite de organism ca sursa de energie, printre multe alte substante de care are nevoie corpul nostru. Exista doua tipuri de acizi grasi, cei saturati si cei nesaturati, iar diferenta dintre acestia este legata de lantul de carbon care alcatuieste substanta.

In cazul acizilor grasi saturati, toti atomii de carbon sunt atasati la un atom de hidrogen, pe cand la un acid gras nesaturat, unii atomi de carbon nu sunt legati de un atom de hidrogen, ci sunt legati impreuna. Molecula este apoi mai putin stabila si mai usor de utilizat de catre organism. Majoritatea acizilor grasi polinesaturati nu sunt produsi de corpul nostru. Acesta este motivul pentru care sunt numiti acizi grasi esentiali: trebuie sa fie asigurati in mod absolut de dieta noastra. Omega 3 si 6 sunt acizi grasi polinesaturati esentiali, in timp ce omega 9 este un acid gras mononesaturat.

Spre exemplu, Omega 9 este adesea regasita in organismul nostru. Acestia sunt acizi grasi mononesaturati, prezenti in principal in uleiul de masline, dar si in uleiul de avocado sau nuci. Jumatate din grasimile pe care le consumam sunt de acest tip, iar pe de alta parte, Omega 3 o gasim in seminte de floarea-soarelui.

Pe de alta parte, pentru persoanele interesate, avem o veste excelenta, astfel ca, puteti achizitiona suplimente Omega 3 pentru a echilibra aportul din organism. Uleiurile de acest tip se gasesc frecvent in capsule, adica in suplimente alimentare. Acestea sunt preferate de consumatori, deoarece nu au gust neplacut si sunt usor de inghitit. Capsulele sunt fabricate de obicei dintr-un strat moale de gelatina, iar acoperirea enterica ajuta la prevenirea dizolvarii capsulei pana cand ajunge in intestinul subtire.

Gama noastra de comprimate si capsule cu suplimente nutritive a fost izvorata chiar din sufletul naturii, pentru ca efectele sa fie exact cele pe care ti le doresti, fara sa introduci in organism substante chimice si excesiv procesate. Vitaminele si mineralele sunt foarte importante pentru o buna functionare a corpului, iar alimentatia nu este intotdeauna suficienta, ceea ce inseamna ca cele bazate pe astfel de ingrediente pot fi cea mai buna solutie pentru tine.

Cele din plante sunt disponibile fie din ingrediente individuale, fie din combinatii de plante care pot sa determine un efect terapeutic. Plantele au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri ca tratamente pentru diverse boli ce afecteaza direct organismul, in timp ce specialistii in apifitoterapie sunt cei care combina aceste resurse naturale in retete cu efecte imediate, asa cum sunt toate produsele pe care le poti gasi pe rafturile noastre virtuale.