Search
Filtre generale
Exact matches only

Tot ceea ce trebuie sa stii despre magneziu

Suplimentele cu magneziu sunt in prezent unele dintre cele mai cautate de pe piata, datorita beneficiilor pe care le ofera. Toate aceste produse sunt special concepute pentru a oferi ajutor organismul si pentru a-l sustine in lupta cu radicalii liberi, cu conditiile vitrege de mediu sau cu stresul zilnic. Avem o viata tot mai agitata, iar sansele de a obtine toate mineralele necesare din alimentatie sunt reduse.

Ce este magneziul?

Din punct de vedere istoric, Magneziul a fost descoperit în Grecia în urmă cu câteva mii de ani, în regiunea numită Magnesia, undeva in Tessalia de azi, loc de unde și-a luat și denumirea – Magnesium. A fost recunoscut ca element chimic în 1755 de către chimistul englez Joseph Black.

Magneziul este un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului uman. Totodată, este un mineral care are un rol important în sute de reacții metabolice, de la nivel cerebral, la nivel muscular și al sistemului circulator. Din păcate, corpul uman nu poate replica singur necesarul de magneziu și trebuie să îl luăm din alimente și suplimente pentru a evita carențele.

În cazul în care în corp nu există Magneziu suficient, apar crize de stres, crampe musculare, iritabilitate, pleoapele încep să aibă zvâcniri necontrolate, crize de insomnie, dureri cerebrale și articulare. Ca idee, doza zilnică pentru un adult sănătos este de maxim 400 mg. Exista mai multe tipuri de suplimente cu magneziu pe care le poti lua din magazinul GoVita.

Care sunt beneficiile magneziului?

Magneziul este al patrulea dintre cele mai abundente minerale din organism și este esențial pentru sănătate, fiind necesar pentru mai mult de 300 de reacții biochimice din corpul uman. Magneziul ajută la funcționarea normală a mușchilor și a nervilor, păstrează constant ritmul cardiac, susține sistemul imunitar și rezistența oaselor.

De asemenea, el ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, și este implicat în metabolismul energetic și în sinteza proteinelor. În ultima perioadă există un interes științific tot mai mare pentru rolul magneziului în prevenirea și tratamentul diabetului, hipertensiunii și bolilor cardiovasculare.

Suplimente cu magneziu: Recomandări

Magneziu 250 mg-200 comprimate

Magneziul protejează corpul împotriva tulburărilor de ritm cardiac și imbunătățește performanța inimii. Prin urmare, inima are de suferit în cazul deficitului de magneziu. Crampele musculare sunt tratate cu succes cu preparate de magneziu, care sunt prescrise și pentru profilaxia crampelor din gambe si a contracțiilor înainte de termen în timpul sarcinii.

Magneziu Triplu Complex 400 mg-60 capsule

triplu magneziu

Magneziul tratează și tulburările circulatorii, prin dilatarea vaselor de sânge, îmbunătățirea fluidității, fapt ce crește cantitatea de sânge ce ajunge în tesuturi. În preparatele care acționează ca inhibitori acizi, magneziul ajută împotriva ulcerului gastric.

Magneziu cu Zinc-100 tablete

magneziu si zinc

Combinația de Zinc și Magneziu, proiectată pentru a maximiza absorbția și  pentru a susține recuperarea după antrenament. Zincul joacă un rol central în reglarea dezvoltării celulare și în repararea țesuturilor, precum și în menținerea unui sistem imunitar sănătos. Deoarece activitatea fizică poate mări necesitatea de aceste două minerale, este suplimentul ideal pentru a ajuta la recuperare după efort.

 

0/5 (0 Reviews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie acest articol:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Persoanele care au citit acest articol au comandat: